Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Маршрутки з Мостиськ, Городка та Самбора їздитимуть тільки до АС "Західна"

Учора, 10 березня, на зустрічах із громадськістю Турківського, Старосамбірського та Самбірського районів, заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак повідомила, що в угодах із переможцями конкурсів пасажирських перевезень кінцевою зупинкою у Львові буде зазначена АС "Західна".

Ірина Гримак зазначила, що АС №8 на "Двірцевій" площі у Львові буде працювати лише із міжнародними перевізниками, обслуговуватиме маршрути з обласних центрів та доїзд до курортів області. Таке рішення ухвалила міська рада Львова з метою покращення сервісного обслуговування пасажирів цих рейсів. Натомість перевізники із західних районів Львівщини мають доїзд лише до передмістя Львова - біля торгового комплексу "Метро".

Зважаючи на численні скарги громад зазначених районів, ЛОДА   наполягатиме на будівництві повноцінної автостанції біля "Метро" та організації експрес-маршрутів із доїздом до залізничного вокзалу і центру Львова,інакше пасажиропотік із Мостиського, Городоцького та Самбірського напрямків може паралізувати міські маршрути у цій частині Львова.

Нагадаємо, що громади цих районів, місцеві ради не одноразово протестували з цього приводу, доходило до перекриття доріг. Однак проблема залишається не вирішеною. Пасажирів довозять до автостанції схожої на сільську зупинку, а дальше люди добираються до міста хто як може, пхаючись у переповнені міські маршрутки, лаючись із місцевими пасажирами і переплачуючи за проїзд. 

Додамо також, що на цей час маршрутки названих напрямків таки їздять на  АС №8, що  на "Двірцевій" площі у Львові: місцеві влади виторгувала це права у Львова в обмін на дозвіл вивозити львівське сміття на їхні сміттєві полігони.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ