Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Масові арешти в Туреччині могли бути сплановані заздалегідь, - єврокомісар

Єврокомісар з розширення та політики сусідства Йоханнес Хан допускає, що масові арешти в Туреччині, що відбулися після невдалої спроби перевороту, могли бути сплановані заздалегідь.

"Виглядає, ніби щось було готове заздалегідь. Списки доступні, що говорить про те, що вони були готові і планувалися до застосування на певному етапі. Я дуже стурбований. Це якраз те, чого ми побоювалися", - цитує Хана Reuters.

У ніч на суботу в Туреччині сталася невдала спроба військового перевороту, в результаті якої загинули майже 300 осіб, в тому числі близько 100 учасників заколоту. Ще 1400 осіб отримали поранення.

Ще до придушення перевороту, в ніч на суботу, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв жорстку відповідь повсталим. Протягом наступних двох днів у Туреччині затримали близько 6000 осіб - військових і суддів.

Нагадаємо, що ідейним натхненником перевороту турецька влада назвала противника Ердогана, ісламського громадського діяча Фетхуллаха Ґюлена, який живе у США. Ердоган звинувачує послідовників Ґюлена у створенні "паралельної структури" в судах, поліції, збройних силах і ЗМІ з метою повалення діючого уряду. Ґюлен відкидає звинувачення, називаючи переворот образою демократії.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ