Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Матіос каже, що податківців змогли затримати завдяки Насірову

Сформувати обвинувачувальні акти у кримінальному провадження щодо так званих "податкових майданчиків" вдалося завдяки допомозі відстороненого на тепер керівника ДФС Романа Насірова. Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в ефірі "112 каналу".

Він розповів, що проводити досудове розслідування у цій справі військовій прокуратурі доручив генпрокурор Юрій Луценко.

"Оце (провадження щодо "податкових майданчиків" – ред.) прийшлося довше розслідувати, тому що неможливо було зануритися в нетрі такої складної організації, довгий час яка реформувалася в різних "Мінздох", ДПС, Фіскальна служба тощо", - розповів він.

"Коли Луценко передав провадження (щодо податкових майданчиків – ред.) ми зібрали нараду. Головуючим від ДФС був Роман Насіров і, якби не його сприяння реально в наданні всіх можливих аналітичних, інформаційних тощо ресурсів, ми це не змогли дослідити", - сказав Матіос.

За його словами, правоохоронці отримали доступ до всіх фіскальних баз податкової.

"Якби нам зсередини не розповіли, як воно функціонував цей електронний облік цих податкових майданчиків, ми б напевне дуже мали кепські справи", - додав він.  

Як відомо, у середу в 15 регіонах України почалася велика антикорупційна операція, у якій задіяли біля 2 000 поліцейських, 500 прокурорів, провели 450 обшуків. Затримали 23 особи, зокрема топ-чиновників України, які за часів Януковича займалися корупцією у податковій сфері.

Поліція зібрала докази, що податкова служба за керівництва Олександра Клименка завдала державі збитків на суму 95,921 млрд гривень.

Раніше Матіос повідомив про затримання 23 представників податкових адміністрацій в областях в рамках проведення великої антикорупційної операції.  

В рамках кримінального провадження щодо так званих податкових майданчиків Клименка до відповідальності будуть притягнуті і співробітники правоохоронних органів, зазначив він.

Як розповів Матіос на брифінгу в середу, в даний час обшуки проводяться відносно керівництва податкових адміністрацій ряду областей, "за місцем знаходження всіх податкових майданчиків, куди заганяли підприємства реального сектора економіки".

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ