Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МАУ планує значно розширити авіасполучення між Польщею і Україною

Міжнародні авіалінії України (МАУ) планують збільшити кількість пасажирських авіаперевезень між Україною та Польщею. Відтак, у 2016 році передбачається відкриття нового повітряного сполучення між Івано-Франківськом та Познанем або Ґданськом, а у 2017 році - нового авіарейсу Київ-Краків. Про це повідомили представники української авіакомпанії під час прес-конференції у Варшаві.

У 2015 році МАУ перевезли між Варшавою та Києвом понад 24 тис. пасажирів. В 2016 році пасажиропотік на цьому напрямку має скласти щонайменше 36 тис. Це результат введеної у дію угоди, що скасовує обмеження на кількість авіарейсів між Польщею та Україною. Міжнародні авіалінії України вже скористалися цим і на даний час між Варшавою та Києвом літаки перевозять пасажирів 12 разів на тиждень, а від 30 жовтня 2016 року планують відкрити ще 2 рейси.

Водночас МАУ має намір продовжувати збільшувати кількість авіаперевезень між Польщею та Україною. Представники компанії підтвердили, що ще цього року вони можуть відкрити авіасполучення з Ґданська або Познані до Івано-Франківська. Поки невідомо, з якого саме летовища здійснюватимуть авіарейси. Перемовини з обома сторонам тривають.

Відомо також, що наступного року можливе теж відкриття авіасполучення між Краковом до Києвом.

«Хочемо заохотити польських туристів відвідувати Україну. Але для нас теж важливо пам’ятати про 700 тис. українців, котрі працюють або навчаються у Польщі. На даний час більшість з них їздить до Польщі автобусами. Ми хочемо переконати їх у тому, що краще замість 30 годин у дорозі провести максимум 2. Хоча відкритим залишається питання цін на квитки», - відзначив представник МАУ в Польщі Кшиштоф Колодзєй.

Водночас для пасажирів з Польщі летовища в Україні можуть стати привабливим транзитним місцем під час довготривалої подорожі.

«Польським пасажирам ми надаємо можливість здійснити з коротким транзитом пересадку у Києві, здійснюючи переліт, наприклад до Пекіна. Ми продовжуємо розвивати нашу мережу авіарейсів і від листопада 2016 року літаки здійснюватимуть рейси до Анкари та до Коломбо на Шрі-Ланці, де для польського пасажира ми теж матимемо цікаву пропозицію, адже транзит займатиме лиш 1,5 години», - додав Колодзєй.

МАУ літають теж з Києва до Тегерану, Амману, Дубаї, Бангкоку, є пропозиція прямого рейсу до Нью-Йорка. Однак, в МАУ розуміють, що завоювати пасажирів з Польщі буде непросто.

«Безумовно, негативно на ситуацію вплинула інформація в ЗМІ про конфлікт з Росією. Як тільки мас-медіа повідомляють щось про Донецьк або Луганськ, ми відразу отримуємо листи та телефонні дзвінки від схвильованих пасажирів із запитанням, чи ми летимо туди-то. Але запевняємо, що ми безпечна авіакомпанія», - наголосив Колодзєй.

Польське радіо 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ