Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Сотники Самооборони Майдану закликали не знімати прапор ЄС

У соцмережах поширюють заяву учасників Революції Гідності та учасників АТО, які обурені вчинком представників партії ВО «Свобода» під час сесії Львівської облради, 7 березня. Тоді активісти «Свободи», які прийшли на протест під стіни ради, зняли з флагштоку прапор ЄС та повісили червоно-чорний прапор.

Один із сотників Самооборони Майдану та учасник АТО Володимир Правосудов розмістив звернення на своїй сторінці у Фейсбуці.

Подаємо текст звернення без змін:

"Ми, Сотники Самооборони Майдану.

Підтримуємо це звернення!

ПУБЛІЧНЕ ЗВЕРНЕННЯ МАЙДАНІВЦІВ

У 2013 році нас всіх об’єднав Майдан. Всі ми, як одна велика родина, відстоювали гідність нашої держави: нашу незалежність, наше право обирати. Студенти, які першими постраждали від рук тирана Януковича чітко вказали вектор, в якому країна має рухатися вперед – європейське майбутнє. Всі, як один мали на меті відстояти наше право розвиватися в унісон цивілізованому світу.

Поруч з синьо-жовтим стягом завжди був й прапор Євросоюзу – як символ єдиного прагнення до Європи. Під цими прапорами пролилась кров. Саме за це увійшла у вічність, історію України наші Герої Небесної Сотні.

Нині ми бачимо, як цинічно відбувається спекуляція певних політичних сил на символіці українського націоналізму, водночас нівелюючи усі прагнення Революції Гідності.

Ми категорично засуджуємо провокацію, яку 7 березня організували «активісти» під час сесії Львівської обласної ради. Представники однієї з політичних партій та націоналістичної організації зняли прапор Європейського союзу, нібито відстоюючи українізацію, а насправді – це не більше, аніж популістичні дії, бажання заробити бали на майбутні вибори.

Нам щиро шкода, що люди вчиняють такі дії, прикриваючись бажанням відродити націю, але водночас нівелюють принципи всіх, хто стояв на Майдані, всіх, хто зараз в АТО відстоює цілісність країни.
Щиро віримо, що здоровий глузд і бажання зберегти нашу державу Україну цілісною та проєвропейською переможе дешевий популізм. Саме тому закликаємо не спекулювати на таких речах та не вчиняти провокацій, які загрожуватимуть правильному вектору розвитку нашої держави".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ