Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Майно та землю «Львівської залізниці» намагаються розкрадати: у судах понад півсотні справ в інтересах залізниці

На сьогодні у судах перебуває понад півсотні позовів, заявлених органами прокуратури в інтересах Львівської залізниці та Міністерства транспорту і зв’язку протягом 2009 року. Майже половина з них – це результат роботи Львівської міжрайонної транспортної прокуратури. Про це повідомили сьогодні, 25 листопада, у прес-центрі Державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця».

 

Значна частина справ, скерованих у судові органи, стосуються визнання права державної власності на землю та майно. Львівська магістраль часто стикається з тим, що об’єкти її інфраструктури стають ласим шматком для інших, але найгірше у таких ситуаціях те, що далеко не завжди конфліктні питання вдається вирішити у рамках закону та оперативно, - повідомляє прес-центр.

 

Отож, за підсумками трьох кварталів цього року Львівська міжрайонна транспортна прокуратура на основі матеріалів залізниці скерувала в суди 22 справи, 12 з них –  про визнання права власності на майно і землю.

 

 У той же час в інших областях, які охоплює Львівська залізниця, а саме - Рівненська, Івано-Франківська та Чопська транспортні прокуратури передала в судові органи лише по дві справи впродовж року, Ужгородська – сім, але в основному усі вони стосуються стягнення заборгованості за надані комунальні послуги,  відшкодування збитків, заподіяних злочинами тощо.

 

У той же час, якщо взяти окремо по областях, то у Рівненській загалом проблемних питань стосовно землі і майна виникає мало і їх вдається вирішувати в робочому процесі, відтак і транспортну прокуратуру не доводиться долучати.

 

Натомість у Івано-Франківській області за результатами інвентаризації виявлено низку порушень прав залізниці у землекористуванні, тому залізничники звертаються до транспортного прокурора посприяти у розв’язанні  цих правових непорозумінь. Незрозумілою для магістралі стала поведінка Івано-Франківського міжрайонного транспортного прокурора, який у ході справи стосовно оренди приміщень на вокзалі станції Рахів, різко поміняв свою позицію.

 

Львівська залізниця звертається до органів прокуратури із закликом надавати першочергової уваги пріоритетним питанням, від яких залежить безперебійна робота транспорту, безпека, життя та здоров’я пасажирів, а також схоронність вантажів.

 

Довідка.

 

 За інформацією служби з управління майновими та земельними ресурсами Львівської залізниці, впродовж 2009 року у суди заявлено (органами прокуратури та залізницею) 34 позови про визнання права державної власності на об’єкти нерухомого майна, 28 із них – вже задоволено, а ще шість перебувають на розгляді. У 2008 році загальна сума аналогічних позовів становила 49 і 48 із них (по Львівській, Тернопільській та Рівненській областях) суди задовольнили, а один – залишили без розгляду.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ