Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Майже 48% українців підтримують Майдан, а ще 46% - не підтримують, - соціологія

Майже 48% українців підтримують Майдан, а ще 46% - не підтримують. Про це свідчать соціологічні дані, які були отримані під час опитування Центру соціальних та маркетингових досліджень Соціс та Київського міжнародного інституту соціології.

Згідно результатів дослідження повністю підтримують протестні настрої 26,8% опитаних, а ще 20,9% - швидше підтримують, ніж не підтримують.

Водночас  31,3% опитаних заявили, що зовсім не підтримують мітингувальників, а ще 14,8% повідомили, що швидше не підтримують акції протесту.

Також 63,3% опитаних вважають, що мітингувальники для вирішення питання мають сісти за стіл публічних переговорів з владою. 20,1% підтримали продовження мирних протестів, а 11,1% вважають, що потрібно переходити до більш рішучих дій та застосування сили.

Головною рушійною силою у вирішенні політичної кризи українці назвали президента (47,9%) та опозиційні партії в парламенті (29,7%).

Водночас громадянське суспільство рушійною силою вважає 28,6% опитаних.

Дослідження провели з 24 січня  по 1 лютого 2014 року по всій території України. Вибірка – 2 400 респондентів репрезентативна для жителів України у віці від 18 років за показниками віку, статі та типом поселення (місто або село). Статистична похибка складає +/- 2,0%.

Детальніше з дослідженням можна ознайомитись на slideshare.net.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ