Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Майже 70% чехів не згодні з висловами свого президента щодо України

Майже 70% громадян Чехії не згодні з висловлюваннями свого президента Мілоша Земана щодо України. Такими є результати дослідження Чеського радіо, повідомляє видання ČeskéNoviny.

Більше двох третин населення вважає, зокрема, що висловлювання президента розділяють суспільство. Така ж кількість людей вважає, що Земан створює негативний імідж Чехії за кордоном. Так думають навіть ті, хто підтримав Земана на виборах у січні 2013 року.

Ще три чверті чехів засудили те, що Земан матюкався в прямому ефірі.

Дослідження показало, що найбільш чутливо люди сприймають суперечливі твердження Земана щодо України. Майже 70% людей не згодні саме з твердженням, що на українській території немає російської регулярної армії.

Речник президента Їржі Овчачек зазначив, що слова президента щодо російських військ в Україні не поділяє, проте відмовляється називати це вторгненням.

Овчачек пояснив негативні результати загальною напруженістю останніх тижнів і роллю, яку в ній відіграли ЗМІ.

"Це є результатом турбулентної атмосфери останнього тижня. Певною мірою це все підігрівалося засобами масової інформації. Але дуже важливо, щоб президент продовжував свої прямі контакти з громадянами" - сказав він.

Крім того, загальна довіра до президента Земана, згідно з даними Центру вивчення громадської думки, різко знизилась – з 58% у жовтні до 37% у листопаді. Це мінімальний показник з часу перебування Земана на президентській посаді.

Нагадаємо, 17 листопада в Чехії пройшли масові демонстрації з вимогою відставки президента через прокремлівську і антиукраїнську політику, самого Земана освистали і закидали яйцями.

Європейська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ