Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Майже 900 людей загинули на пожежах в Україні з початку року

За даними ДСНС, з початку року на пожежах в Україні загинуло 896 людей. Здебільшого основними причинами виникнення займань є власна недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки. Паління у ліжку, перенавантаження або несправність електромережі та побутових приладів часто призводять до трагедії.

Лише минулої доби, 15 червня, виникло 187 пожеж, у яких загинуло 2 людей.

Так, 15 червня на Житомирщині під час пожежі загинула 7-річна дівчинка. За словами сусідів, у палаючому будинку перебувала дитина. До приїзду рятувальників один із сусідів намагався врятувати дівчинку, проте вогонь та висока температура не дали йому можливості продовжити рух далі, вглиб будинку. Провести розвідку всередині помешкання вогнеборці змогли лише в апаратах захисту органів дихання та проливаючи місце пожежі. Рухаючись будинком, рятувальники виявили в одній із кімнат у шафі тіло дівчинки вже без ознак життя. Дитина намагалася врятуватися від вогню сховавшись у шафі.

Цього ж тижня випадки загибелі людей на пожежах фіксували також і в Черкаській та Одеській областях.

Заважаючи на вкрай невтішну та трагічну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. 

Як повідомляло Гал-інфо, вчора у Львові у квартирі на вул. Снопкіській сталась пожежа. Внаслідок загоряння постраждала 84-річна жінка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ