Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Майже дві третини львів’ян готові протестувати

Більшість опитаних львів’ян (52,8%) стверджує, що вони готові виходити на протести. Такі результати дослідження «Львівський омнібус», проведеного Центром досліджень та комунікацій «Active Group» у лютому 2017 року.

Рівень протесних настроїв почав зростати з грудня. Тоді частка тих, хто висловив готовність протестувати, перевищила відсоток тих, хто сказав, що не готовий виходити на протести, на 12,9%. А у лютому цей показник знизився (14,5%).

На запитання «чи готові ви вийти на протест проти центральної влади?», 23,1% мешканців Львова відповіли, що «готові в будь-який момент», а 29,7% – що «швидше готові». Натомість 14,8% опитаних «швидше не готові» протестувати, а інша частка львів’ян (23,4%) «не готові» взагалі. 9,0% не змогли дати відповідь на поставлене запитання.

Щодо очікування революції мешканцями Львова, то майже половина опитаних (52,5%) вважає, що революція може розпочатись найближчим часом. З них 32,1% відповіли, що революція може розпочатись «в будь-який момент», а 20,4% – що «може трапитись у найближчі місяці». Інша частка львів’ян (34,2%) вважає, що революція в Україні відбудеться нескоро. З них 21,8% переконані, що революція «може статись коли-небудь, але не зараз», а 12,4% – що ймовірність революції «мінімальна». 13,3% не змогли визначитись із власними революційними очікуваннями.

Різниця між позитивними і негативними відповідями почала зростати з грудня (10,0%) а вже у лютому зросла до 18,3%.

Польова фаза дослідження проходила 7 та 8 лютого у рамках проекту «Львівський омнібус». Загалом опитано 1670 респондентів. Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,2%.

Довідка.

Проект міських омнібусів компанії «Active Group» розпочався у червні  2015 року. В рамках проекту проводяться регулярні (щомісячні) опитування для декількох замовників із різними завданнями, які спільно його фінансують. В кожному опитуванні є запитання, ініційовані компанією «Active Group» з метою їх подальшої публікації для широкого загалу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ