Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Майже половина українців вважають себе здоровими, - опитування

45% українців працездатного віку (чоловіки 18-65, а жінки 18-60 років) оцінюють своє здоров’я як добре або дуже добре, 43% - як задовільне, 12% - як погане або дуже погане. Такими є результати дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у грудні 2016 року.

На Заході найбільше тих, хто оцінюють стан свого здоров’я як добре або дуже добре, – майже половина (49%) мешканців, на Сході – найменше (37%). Серед мешканців села більше тих, хто оцінюють своє здоров’я як добре або дуже добре, ніж серед мешканців міста (47% та 43% відповідно).

Чим молодші респонденти, чим вищий рівень їх освіти та чим вони забезпеченіше, тим кращим вони вважають стан свого здоров’я. Серед чоловіків більше тих, хто вважає стан свого здоров’я добрим чи дуже добрим, у порівнянні з жінками (49% та 39% відповідно).

Трохи менше третини (29%) українців заявляють, що мають хронічні захворювання, водночас 71% - кажуть, що не мають. Більшість (58%) з тих, хто хронічно хворіють, мають одне захворювання, 29% - два, 13% - три та більше. 

Серед містян більше тих, що заявляють про наявність у них хронічних захворювань, аніж серед сільських жителів. Також чим старші респонденти, чим гірший стан здоров’я вони мають та чим менш вони забезпечені, тим більше серед них тих, хто говорить, що хронічно хворіє. Жінки відносно чоловіків також частіше заявляють про наявність у них хронічних захворювань.

38% опитаних заявили, що відвідували лікаря за останній рік, тоді як 62% - не відвідували. Третина з тих, хто сказав, що відвідував, були у лікаря 1 раз за рік, 28% - двічі, 16% - тричі, 10% - чотири рази, 15% - п’ять та більше разів. 

Старші люди, жінки та містяни більше відвідували лікарів за останній рік. Також більше тих, хто відвідував лікаря, серед респондентів, що не займаються спортом. Цікавим є те, що частіше відвідують лікарів ті, хто не палить та не вживає алкогольні напої.

11% заявили, що перебували на стаціонарному лікуванні в лікарні за останній рік, 89% - не перебували. Майже половина (44%) з тих, хто перебували на стаціонарному лікуванні, провели в лікарні 1 день, 24% - 2-7 днів, 32% - більше 8 днів.

Аудиторія: працездатне населення України (чоловіки - 18-65 років, жінки – 18-60 років). Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 1580 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,5%. Терміни проведення: 1-10 грудня 2016 р

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ