Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мажоритарні вибори перетворяться на змагання грошових мішків, за якими - вовки в овечих шкурах, - Рух

Голосування за виборчий закон було помилкою, - заява Львівської крайової організації Народного Руху України.

"Вчора (17 листопада) українське суспільство мало змогу побачити незвичну картину. Частина опозиції підтримала виборчий законопроект режиму Януковича.

Всупереч здоровому глузду, в обмін на окремі прогресивні виборчі процедури, опозиція підтримала базові для Банкової принципи -- запровадження 50% мажоритарки і 5% прохідний бар’єр. А ще -- сором’язливо замовчала і відмовилася від неодноразово декларованої позиції запровадити відкриті списки. При цьому, позичивши в Сірка очі, проголосувала за пункт, котрий грубо порушує Конституцію та дозволяє перебувати і у виборчому списку, і кандидатом на виборчому окрузі.

За провладний закон проголосували 366 депутатів ВРУ, і лише 6 -- проти. Таким голосуванням без чіткої державної позиції, частина опозиції просто таки штовхнула Україну в ще міцніші обійми олігархів від влади. Голосування за виборчий закон було не компромісом, а відмовою від захисту інтересів мільйонів українців, котрі з кожним днем все більше ненавидять режим Януковича та тих, котрі на всіх останніх виборах демонстрували зневагу до всіх політичних сил обираючи клітинку «Проти всіх».

Немає сумніву, що виборчі перегони на мажоритарних округах перетворяться на змагання грошових мішків, за якими стоятимуть вовки в овечих шкурах, які нібито будуть самовисуванцями.

Вже сьогодні Львівська крайова організація Народного Руху України закликає мешканців Львівщини цінити свій голос вище подачок, якими їх віднині щедро обдаровуватимуть мажоритарники всіх мастей, за якими стирчатимуть вуха Януковича і Партії Регіонів", - сказано у заяві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ