Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Медики Івано-Франківська висловили підтримку В. Савчину, якого звинуватили у хабарництві

"Медична громада міста Івано-Франківська повністю підтримує свого колегу Василя Савчина, відомого в Україні та за її межами лікаря комбустіолога, завідувача центру термічної травми та пластичної хірургії 8-ї Львівської клінічної лікарні. Василь Савчин – кандидат медичних наук".. Йдеться у заяві, яку поширила адміністрація центральної клінічної лікарні міста Івано-Франківська.

І далі: "Голова благодійного фонду з «Повною довірою», лікар від Бога. На його рахунку не одне врятоване життя. Він координував благодійні проекти допомоги дітям, на які запрошував  пластичних хірургів з США та Німеччини.

І таку людину звинувачують в корупції ?

Наш уряд зробив медиків заложниками. Медицина сьогодні існує не завдяки державі, а в супереч, залишаючись на плечах пацієнта і лікаря. Ставлення влади до простих людей можна чітко простежити за рівнем фінансування галузі охорони здоров’я.

Середня заробітна плата працівника сфери охорони здоров’я в І півріччі 2016 року згідно Єдиної тарифікаційної сітки становить 2874 гривні:

з/п санітарки – 1883 грн.

з/п медичної сестри –  2762 грн.;

з/п лікаря – 3976 грн.

Оплата праці медичного працівника є не тільки несправедливою та мізерною. Вона принижує людську гідність, зважаючи на високий рівень відповідальності, пов’язаний з життям та здоров’ям людини. В якій країні світу лікар отримує заробітну плату  150$?

Медики – люди гуманної професії. Добре розуміють, що в країні війна, тому терплять, а то б давно вже вийшли на соціальний протест. Ми те ж люди, нам треба утримувати сім’ю, платити комунальні послуги, купити халат, тапочки та інші речі для роботи.  З таким підходом держави до корупціонерів на місці Василя Савчина може бути кожен, хто не утримається від винагороди".

Нагадаємо, 29 липня у Львові на хабарі затримали депутата Львівської обласної ради від «Самопомочі»,завідувача опіковим відділенням 8-ї клінічної лікарні Львова Василя Савчина. Раніше на хабарі спіймали депутата Львівської облради від «Самопомочі», викладача ЛНУ імені Івана Франка Андрія Прокопіва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ