Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мельниченко пообіцяв вступити до ПР

Екс-майор Держслужби Микола Мельниченко, який проходить у справі про вбивство Георгія Гонгадзе, заявив, що вступить до Партії регіонів, якщо нинішня влада доведе справу Гонгадзе до кінця.

"Якщо у нинішньої влади виявиться достатньо політичної волі довести цю справу до кінця, я напишу офіційну заяву з проханням прийняти мене в Партію регіонів", - наголосив Мельниченко.

За його словами, кримінальну справу, порушену проти нього Генпрокуратурою і припинене слідчим Олександром Харченко (розслідував справу Пукача, нині вже звільнений), знову відновлено. І хоча він залишається особою, яка охороняється, в будь-який момент його можуть затримати. Проте, така перспектива Мельниченко не лякає.

"Уже й не пригадаю, що саме мені інкримінувалося, коли порушували кримінальну справу, - і розголошення держтаємниці, і перевищення службових повноважень, і підробка документів.  За свої дії я готовий відповісти по закону. Я передав до Генпрокуратури все, що просило слідство. Розповів і показав, як вів записи, як це відбувалося. Вони пройшли експертизу, визнані автентичними. Цього достатньо для прийняття відповідних процесуальних рішень. Те, що справа проти мене не закрита, свідчить про прагнення правоохоронних органів встановити істину, визначивши ступінь вини тих же Кучми, Литвина, Фере. Тому закликаю всіх, хто має в своєму розпорядженні інформацію, яка стосується цієї справи, передати її до Генпрокуратури України", - наголосив екс-майор.

Він також спростовує чутки про те, що продавав записи розмов у кабінеті Кучми Борису Березовському, а той через екс-голову СБУ Олександра Турчинова передав їх в Україні. Визнав, що отримував фінансові гранди від Сороса, того ж Березовського, але зовсім не за плівки, а як підтримку на проведення демократичних перетворень і реформ.

"Мене намагалися шантажувати - мовляв, якщо не заявлю, що передавав плівки Фонду цивільних свобод, яким керує Березовський, то скажуть, ніби я їх продав. З цього приводу я звернувся до СБУ. Проте Турчинов не надав заяві значення", - зазначив Мельниченко.

Як відомо, у 2000 році Миколу Мельниченка у записі на диктофон розмов, які велися в кабінеті тодішнього президента України Леоніда Кучми. Таку сенсаційну заяву тоді зробив голова Соціальної партії Олександр Мороз.

Він навів дослівно висловлювання Кучми і ще декількох високопоставлених осіб щодо журналіста Георгія Гонгадзе. Причому із записів виходило, що вищі керівники країни можуть бути так чи інакше причетні до зникнення журналіста.

Нагадаємо. на думку екс-президента Кучми, вбивство Гонгадзе було акцією, спланованою іноземними спецслужбами з метою скомпрометувати Україну на міжнародній арені.

Крім того, Мельниченко зізнавався, що скандальні записи, зроблені ним в кабінеті у Кучми, що начебто свідчили про його причетність до смерті журналіста, були частиною спецоперації, спрямованої на те, щоб усунути тодішнього главу держави з посади, передає ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ