Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Меморіальний комплекс в селі Воля-Заліська на стадії завершення

У неділю, 29 квітня, директор комунального підприємства ЛОР «Доля» Святослав Шеремета, секретар постійної комісії з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном Львівської обласної ради Ярослав Кравченко, а також голова об’єднання товариств депортованих українців «Закерзоння» Володимир Середа відвідали Меморіальний комплекс полеглим українцям на кладовищі села Воля-Заліська Підкарпатського воєводства Республіки Польща, де покояться вояки УПА та жертви українсько-польських протистоянь 1944-1947 років. Сьогодні Меморіальний комплекс уже на стадії завершення і невдовзі має відбутися його офіційне відкриття, повідомила прес-служба Львівської облради.

Переговори щодо впорядкування українського греко-католицького кладовища у селі Воля-Заліська, що на території Республіки Польща, розпочалися у 2006 році. У 2008 році було погоджено проект на впорядкування цвинтаря, розпочалися будівельні роботи. Але коштів з державного бюджету було недостатньо, щоб завершити Меморіальний комплекс і впорядкувати могили, в яких покояться близько 160 людських останків, більша частина з яких – вояки УПА, решта – жертви польських репресій.

У 2011 році депутати Львівської обласної ради шостого демократичного скликання за ініціативи депутата Святослава Шеремети та комісії з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном прийняли рішення щодо завершення будівництва Меморіального комплексу на згаданому цвинтарі і виділили на це кошти з обласного бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ