Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мер Тернополя закликав ректорів вишів скасувати навчання і йти на Майдан

Міський голова Тернополя Сергій Надал закликав ректорів місцевих вузів відмінити навчання для студентів і разом з викладачами приходити на Майдан.

Як передає кореспондент УНІАН, по це йдеться у його відкритому зверненні до керівників вищих навчальних закладів міста, розміщеному сьогодні на офіційному сайті міської ради.

У ньому Надал зазначає, що Тернопіль охоплений студентським страйком на підтримку підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС.

«Студенти, молодь стали основою загальнонаціонального протесту проти намагання влади зупинити європейський напрямок розвитку нашої країни. Для сьогоднішніх студентів урок Євромайдану є незрівнянно важливішим за пропущені лекції чи лабораторні роботи. Сьогодні пробуджується активність молоді, яка може перерости у нову якість суспільних змін. Від цього виграє Україна, наше місто і кожен окремий вищий навчальний заклад», – наголосив Надал.

Він також вказав, що наразі є недостатнім просто закрити очі на те, що студенти не йдуть на пари.

«Закликаю вас максимально сприяти участі молоді у страйку. Будьте разом з вашими студентами у ці важливі для нас усіх дні. Зупиніть навчання в університетах на вимогу страйкових комітетів. Прийдіть на майдан з професорсько-викладацькими колективами. У єдності всієї громади наша сила!», – сказано наприкінці звернення.

Сьогодні у Тернополі Євромайдан зібрав понад 2 тис. студентів. При цьому організатори Євромайдану озвучили скарги від студентів медуніверситету, що там керівництво починає влаштовувати різні заходи, аби перешкодити молоді відвідувати майдан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ