Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міського голову Сколього звинувачують у відмиванні коштів та тиску на депутатів

Секретар Сколіської міськради на Львівщині Ольга Щуревич, яка також є координатором партії «Воля» в Сколівському районі, сьогодні, 9 серпня, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі публічно звинуватила Сколівського міського голову Володимира Москаля у тиску на депутатів та у причетності до відмиванні коштів.

За її словами, у підпалі її автомобіля, який стався у суботу, 6 серпня, вона підозрює міського голову Сколього, адже він начебто неодноразову погрожував їй фізичною розправою.

«Сколівською поліцією відкрито кримінальне провадження за фактом підвалу. Вчора (8 серпня) мер скликав засідання сесії, але переважна більшість депутатів заблокувала проведення сесії, тому воно не відбулася. У нас здійснюється шалений тиск на опозиційних депутатів», - сказала вона.

За її словами, голова Сколівської РДА Ігор Свистун є «покровителем мера Сколе», і він, голова РДА, за словами Ольги Щуревич, звинуватив її у підпалі автівки з метою отримання страховки.

«У мене автомобіль «Шкода» 2002 року, і він не був застрахований. Я підозрюю у підпалі саме мера Сколього. 5 серпня мер прийшов до нас додому. Я на лікарняному, бо у мене була операція. Він запитував у мого чоловіка, коли я планую прийти на роботу. Припускаю, що він приходив, аби подивитися чи є у нас сигналізація і чи є відеокамери. Він особисто не підпалював, але, скоріш за все, був організатором цього», - сказала вона.

Як зазначила Ольга Щуревич, у Скольому кояться жахливі речі.

«В травні, після Великодня, у мене під хатою стріляли. Потім був підпал магазина депутата Оксани Бондар. Далі загорівся паркан в депутата Олексія Тренича. Потім горіли двері у заступника місього голови Сколього  Івана Савки. У раді напружена ситуація. Депутати не хочуть голосувати за питання мера, а це кошти, які він скеровує на підприємства ЖКГ, і які потім ідуть, на "родинний" бізнес. Якось мені він так і сказав: «Це поки попереджують, а будуть стріляти конкретно в особу, а горіти будуть будинки, квартири і машини». Саме тому я і зробила такий висновок щодо причетності мера до підпалу мого авто», - пояснила Ольга Щуревич.

Вона наголосила, що усі сесії міської ради відбуваються під тиском.

«Вже другу каденцію сесії не скликаються без вигоди для мера. Ділять земельні ділянки поміж родиною, бюджетні кошти йдуть через певні схеми на бізнес родини. Я відстоюю те, що мер не може використовувати місто як своє приватне підприємство. Натомість він забороняє мені заходити в кабінет, в присутності інших осіб погрожує розправою. Правоохоронці не реагують», - заявила Ольга Щуревич.

Також Щуревич повідомила, що мер начебто привласний печатки міської ради та виконавчого комітету міської ради, не допускає її як в. о. до повноцінного виконання повноважень міського голови, приховав книгу розпоряджень.

Нагадаємо, 15 липня 2015 року Володимир Москаль був затриманий при отриманні хабара на суму 100 000 гривень. Проте справа в суді досі не розглядається по суті, щоразу розглядається лише питання відсторонення від посади. Наступне засідання з цього питання - 22 серпня.

«Цей час мер хоче використати, щоб здобути певну частину коштів», - сказала вона.

Ольга Щуревич нагадала, що у Сколівській міській раді є 22 депутати. Міський голова Сколе Володимир Москаль є позапартійним, але балотувався на виборах від Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

Жінка сподівається, що після публічної заяви і публікацій у ЗМІ правоохоронці і прокуратура нарешті звернуть свою увагу на діяльність міського голови і переймається, що є реальна загроза для її життя та життя її рідних.

Гал-інфо просить міського голову Сколього надати коментар з приводу оприлюднених звинувачень. На попередні телефонні дзвінки Володимир Москаль не відповів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ