Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Мера Вишгорода судитимуть за хабар у 300 тис.євро за неперешкоджання будівництву

Мера міста Вишгород, що у Київської області, Олексія Момота судитимуть за вимагання та отримання хабара у розмірі 300 тис. євро, повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.
Тиждень

Слідчим управлінням прокуратури Київської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Вишгородського міського голови у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 368 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Вишгородський міський голова спільно з іншими особами, за попередньою змовою між собою, вимагали неправомірну вигоду від представника будівельної компанії в сумі 300 тис євро (еквівалентну майже 8,7 млн грн) та 4 тисячі м кв нежитлових приміщень в новобудові. За вказані кошти мер обіцяв не перешкоджати продовженню оренди земельної ділянки і будівництву багатоквартирних житлових будинків у м. Вишгороді.

У відповідності із вимогами КПК України обвинувальний акт скеровано до суду.

Як відомо, 14 квітня 2016 р. під час одержання частини неправомірної вигоду у сумі 200 тис євро Олексія Момота та двох його поплічників було затримано правоохоронними органами.

17 квітня Печерський райсуд Києва обрав міському голові Вишгорода запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн грн. 19 квітня чоловік  вийшов із в'язниці під заставу в 5 мільйонів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ