Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Меркель: механізм призупинки безвізу зараз є ключовим

Окрім схвалення безвізового режиму для Грузії і України ЄС має схвалити механізм його призупинки. На цьому наполягає канцлер Німеччини Ангела Меркель, про що вона заявила під час візиту до Німеччини прем’єр-міністра Грузії Георгі Квірікашвілі, повідомляє видання Donau kurier.

Вона зазначила, що безвізовий режим для Грузії буде запроваджено "скоро" навіть попри зростання злочинності з боку грузинських кримінальних угруповань.

"Однак ключовим на цей момент є питання механізму призупинки безвізового режиму", - сказала Меркель, додавши, що це ж стосується і України.

Умовою лібералізації візового режиму для Грузії могло б стати якнайшвидше ухвалення Європарламентом механізму призупинки безвізу, зазначила канцлер.

В цілому ж, за її словами, Німеччина не буде протистояти введенню безвізового для країн, які, за оцінками Єврокомісії, були визнані такими, що виконали умови візової лібералізації.

Як повідомлялося, в Європейський комісії підтримують позицію про необхідність надання Україні безвізового режиму без привʼязки до узгодження так званого механізму призупинки безвізового.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ