Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Меркель порівняла анексію Криму з поділом Німеччини на НДР і ФРН

Канцлер Німеччини Ангела Меркель категорично проти того, щоб змиритися з анексією Криму Росією. Як приклад вона навела історичну паралель з поділом Німеччини в другій половині ХХ століття. Про це вона заявила в інтерв'ю виданню Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, опублікованому в неділю, 10 вересня, повідомляє Deutsche Welle.

"Що сталося б, коли б тоді з нами в НДР (Східній Німеччині. - ред.) так само повелися, мовляв, зрозуміло, що Німеччина залишиться поділеною, тут нічого не змінити? Гадаю, те, що тоді знайшлися люди, готові впродовж всього життя дотримуватися чогось (переконання у необхідності об'єднати Німеччину. - ред), було виявом мужності", - сказала Меркель.

DW зазначає, що на початку серпня голова Вільної демократичної партії (ВДП) Крістіан Лінднер заявив, що анексію Криму Росією слід сприймати як "тривале тимчасове явище". На його думку, таке ставлення Заходу уможливило б пошук компромісів з Москвою в інших сферах.

Згідно з останніми опитуваннями, ВДП має достатню прихильність серед виборців, щоб потрапити до Бундестагу в результаті парламентських виборів. Партію вважають традиційним союзником християнських демократів, яких зараз очолює Меркель. Голосування відбудеться 24 вересня цього року.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні міністр закордонних справ України Павло Клімкін виступив з критикою позиції глави ВДП Німеччини щодо Криму. Зокрема, Клімкін наполягає на використанні всіх політичних та дипломатичних засобів для того, щоб боротися за повернення Криму. Він також не згоден із пропозицією Лінднера послабити санкції проти РФ, якщо та продемонструє позитивні проміжні кроки.

ukrinform.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ