Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Меркель та Олланд хочуть говорити про Україну на саміті G20

Виконання мінських угод та конфлікт в Україні можуть стати однією із важливих тем саміту Великої двадцятки у Китаї, міністри закордонних справ ФРН і Франції хочуть реанімувати переговори щодо України. Про це повідомляє DW.com.

За кілька днів до початку саміту Великої двадцятки (G20) у Китаї Париж і Берлін домовилися порушити на ньому тему мирного процесу в Україні.

Меркель визнала, що на даний момент вона не бачить достатнього прогресу у виконанні мінських угод. Тому вона хоче підняти це питання на зібранні лідерів двадцяти найпотужніших економік світу.

"Німеччина та Франція дуже добре погоджуються щодо цього, і ми спільно просуватимемо цю тему", - цитує керівницю уряду ФРН агентство dpa.

Нагадаємо, переговори на полях G20 у "нормандському форматі" зірвалися через відмову Москви.

З аналогічною заявою виступив глава МЗС Франції Жан-Марк Еро, який зустрівся із німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмаєром. Париж і Берлін прагнуть реанімувати заблоковані нині переговори щодо вирішення українського конфлікту, наводить його позицію інформагенція AFP.

Штайнмаєр наголосив, що він, як і Еро, "незадоволений швидкістю реалізації" мінських угод, хоча припинення вогню 1 вересня стало "маленьким променем світла" у цій ситуації.

Раніше адміністрація президента Франції повідомила, що лідери Франції й Німеччини Франсуа Олланд і Ангела Меркель планують поновити переговори у форматі нормандської четвірки для вирішення конфлікту в Україні. 

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ