Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Мери міст Львівської області найбільше занепокоєні великими зборами до Держбюджету

Основними проблемами, які висували члени Львівського регіонального відділення Асоціації міст України на сьогоднішніх зборах у Львові, були проблеми утиску державного центрального апарату на місцях і надто великі збори до державного бюджету. Зокрема, як зазначив міський голова Пустомит Володимир Кардаш, „кожного разу при прийнятті бюджету йде відкрита війна між міською, районною радами та держбюджетом щодо вилучень. Такі збори не сприяють розвитку дохідної частини бюджету, у нас немає стимулу. Щороку в нас на 30-40% зростає дохідна частина, щоправда, 60-80% дохідної частини забирають до держбюджету”.
 
Міський голова Жовкви Євген Янушевич зазначив: „Уряд вилучив всі кошти з місцевих бюджетів, централізував їх і тепер ми мусимо бути покірними, щоб отримати якісь кошти”.
Також на зборах регіонального відділення Асоціації було затверджено програму навчання працівників органів місцевого самоврядування і обговорено питання членських внесків. Серед найбільших боржників Асоціації міст назвали Борислав, Бібрку, Самбір та Броди. Щодо міського голови Борислава, то йому запропоновано взагалі вийти як місту з Асоціації – через борги. Членський внесок становить 0,01% від міського бюджету. Цього разу на зборах із 37 членів Асоціації були лише представники 27 міст.
Голова регіонального відділення Асоціації Садовий у підсумку дав декілька порад членам Асоціації щодо залучення коштів до місцевих бюджетів. Зокрема, запропонував тісніше працювати в сфері залучення іноземних інвестицій, пропонував їм брати приклад зі Львова та брати запозичення, а також активніше проводити піар своїх міст, оскільки, як зазначив міський голова, „гроші дають лише тим, кого знають”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ