Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Міськрада Львова знімає з себе відповідальність за виступи лояльних до Росії артистів, - Радик

Під час наступного пленарного засідання Львівської міськради, яке заплановане на 1 грудня, депутати розглянуть змін до ухвали від 21.04.2016 № 399 «Про заборону проведення концертів та інших розважальних заходів на території м. Львова представникам українського та іноземного шоу-бізнесу, котрі під час де-факто російсько-української війни підтримують агресію Російської Федерації, пропагують сепаратизм в Україні». Цим документом ЛМР перекладе відповідальність за концерти лояльних до Росії артистів на СБУ. Про це сьогодні, 25 листопада, у коментарі ІА ZIK заявив координатор Економічного бойкотного руху Олег Радик.

«Коли приїжджали люди з Росії чи інших країн, українські виконавці, які підпадали під цю ухвалу, Львівська міська рада бездіяла. Це стосується і концерту Потапа, який міг перерости у масові сутички і призвести до трагедій», – заявив О. Радик.

За словами активіста, змінами до ухвали ЛМР хоче перекласти відповідальність за концерти лояльних до Росії артистів на СБУ: «Я не бачив змін. Це все на основі виступів (голови франції БПП) Петра Адамика і з розмов з представниками департаменту культури».

«ЛМР, управління культури, комісія з питань культури просто ще раз проявляє свою імпотентність і ухиляється від прийняття рішень, які були підтримані більшістю львів’ян», – заявив Олег Радик.

За його словами, якщо редагувати цю ухвалу, то зміни мають бути жорсткіші: «Ухвалу задумали, щоб не було не було сутичок, дурних протистоянь, щоб Львів був безпечним містом. Зміни до ухвали мають бути жорсткі».

Радик додав, у понеділок, 28 листопада, о 16.00 в малій сесійні залі заплановані обговорення змін до ухвали.

«Ми прийдемо у понеділок і прийдемо на сесію. Хочемо подивитися в очі людям, які зважаючи на ті чи інші свої переконання, хочуть бачити тут потапів, насть і так далі», – пообіцяв Радик.

Зазначимо, на Порталі депутатів ЛМР уже опублікована вищезгадана ухвала. Зміни стосуються, зокрема, пункту 1, у якому хочуть конкретизувати, чиї концерти підпадають під заборону у Львові.

Інша зміна передбачає звертатись до Служби безпеки України за висновком у разі виникнення суперечностей та сумнівів щодо окремого представника українського та іноземного шоу-бізнесу не пізніше як за місяць до проведення заходу.

Із проектом ухвали можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, депутати Львівської міськради 21 квітня заборонили концерти артистів, лояльних до Росії.

Остаточно назва ухвали звучить так: «Про заборону проведення концертів та інших розважальних заходів на території м. Львова представниками українського та іноземного шоу-бізнесу, котрі під час де-факто російсько-української війни підтримують агресію Російської Федерації, пропагують сепаратизм в Україні».

10 листопада патріотично налаштовані громадські організації закликали депутатів Львова допрацювати прийняту у квітні ухвалу про заборону концертів проросійських артистів.

«Допрацюйте ухвалу, щоб ми не робили на вулиці ніяких заходів для протидії концертам. Ви ухвалили, а нам потрібно це розгрібати», – закликали активісти.

ZIK

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ