Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Мешканці Львівщини отримали по 250 тис. грн на відкриття власної справи

На Львівщині ще четверо учасників проекту «Рука допомоги» отримали 250 тисяч гривень фінансової допомоги на започаткування власного бізнесу, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Так, завдяки проекту у Мостиcькому районі з’явиться перше підприємство - виробник курячих яєць. Вчорашній малозабезпечений Богдан Березницький стане господарем міні-птахофабрики, де вирощуватиме курей особливої породи «Леман». Ще одна учасниця проекту Катерина Новицька відкриє творчу крамницю, де продаватиме картини, сувеніри, ікони та вишивки власного виробництва.

Нагадаємо, станом на сьогодні вже вісім учасників проекту зі Львівської області отримали фінансову допомогу на стартапи на загальну суму 375 тисяч гривень. Нові робочі місця вже отримала 121 особа, серед них: перукарі, страхові агенти, менеджери, психологи та охоронці. А 21 охочий брав участь у громадських роботах, займаються благоустроєм території та інформуванням населення про порядок отримання субсидій.

Довідка.

Пілотний проект «Рука допомоги», який впроваджується Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку, має на меті апробацію механізмів виведення людей зі стану бідності шляхом сприяння у працевлаштуванні, залученні до громадських робіт або започаткуванні власної справи. Проект реалізується у трьох областях: Львівській, Полтавській та Харківській. За підсумками реалізації пілотного проекту, який завершиться у 2018 році, буде розроблений законопроект по розповсюдженню успішного досвіду на всю територію України. Очікується, що запровадження нових механізмів дозволить суттєво знизити рівень безробіття в країні, зменшити соціальну напругу та створити нові робочі місця.

За додатковою інформацією звертайтесь за тел.:098-876-99-56; e-mail: [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ