Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці Львівщини засмічують прибережні смуги річок

Державною екологічною інспекцією в Львівській області проведено ряд перевірок на предмет дотримання природоохоронного законодавства органами місцевого самоврядування, зокрема, з питань порушень земельного законодавства у прибережних захисних смугах річок, –повідомили ДЕІ Львівської області.

 

При обстеженні прибережної смуги річки Щирка на території Поршнянської сільської ради виявлено засмічення землі побутовими відходами, відпрацьованими автомобільними шинами. У сільській раді не розроблено схему санітарного очищення населених пунктів, відсутнє централізоване збирання і видалення побутових відходів, немає контейнерів для збору сміття, що призводить до утворення несанкціонованих звалищ та засмічення землі. Власників відходів встановити не вдалося, тому матеріали перевірки скеровано у постійну діючу Комісію Пустомитівської РДА з питань поводження з безгосподарними відходами.

 

Інспектором видано припис на усунення порушень. Зокрема, місцева влада повинна забезпечити впорядкування прибережної захисної смуги р. Щирка, розробити план санітарного очищення вздовж річки та на території сільської ради, забезпечити збирання та централізоване видалення побутових відходів. У разі невиконання припису посадові особи будуть притягнуті до відповідальності згідно з чинним законодавством.

 

Під час перевірки на території Кам’янка-Бузької міської ради в прибережній захисній смузі р. Західний Буг,  виявлено побутові приміщення, власників яких встановити не вдалося, а на правому березі річки Кам'янка земельні ділянки використовуються громадянами  для городництва – на час проведення перевірки землекористувачів встановити теж не вдалося. За інформацією, отриманою з Управління Держкомзему у Кам'янка-Бузькому районі, документація по прибережних захисних смугах річок Західний Буг та Кам'янка відсутня. Матеріали перевірки скеровано у правоохоронні органи для встановлення власників будівель.

 

Держінспекторами з охорони навколишнього природного середовища зафіксовано самовільне зайняття земельної ділянки (правовстановлюючі  документи на право користування земельними ділянками та рішення Кам’янка-Бузької міської ради станом на 20.11.2009р. відсутні) в прибережній захисній смузі р. Кам’янка громадянами М. Кондратюк, М. Шпак, К. Ткачишин. За даним фактом буде розраховано шкоду, нанесену довкіллю та притягнуто до відповідальності порушників.

 

Перевіркою встановлено, що суб’єктами господарювання ДП «Базис Плюс» ПП «Базис», МПП «Дельта», ПП Шваюк О.Р. здійснюється користування земельними ділянками, які примикають до прибережних захисних смугах річок Західний Буг, Кам’янка та озера «Комсомольське». З метою встановлення законності користування цими суб’єктами господарювання земельними ділянками, та дотримання ними природоохоронного режиму використання земель буде проведена перевірка згідно вимог Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ