Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Мешканці Рави-Руської не пропускають на звалище сміття з Жовкви

Сьогодні, 8 червня, до Рави-Руської приїздив міський голова Жовкви Петро Вихопень для зустрічі з представниками міської громади, які блокують в’їзд «чужих» сміттєвозів на Рава-Руське сміттєзвалище. Про це «Прикордонню» повідомили мешканці Рави-Руської.

Мер Жовкви, за словами равчан, приїздив до них близько 12.30 домовитися щодо пропуску сміттєвозів зі Жовкви на Рава-Руське сміттєзвалище. Сама зустріч відбулася біля в’їзду на сміттєзвалище.

Однак, за словами представників громади, вони категорично відмовилися на будь-яких умовах пропускати сміттєвози зі жовківським сміттям.

Міський голова Жовкви у коментарі «Прикордонню» підтвердив те, що був у Раві-Руській і розмовляв з місцевою громадою щодо вивозу сміття.

- З минулої п’ятниці наші комунальні сміттєвози стоять завантажені сміттям і ніхто (з громад, де є сміттєзвалища, - Авт.) не дає нам згоди аби його вивезти. Ми звернулися у всі навколишні села, в Червоноград, Новояворівськ – усі нам відмовили у вивозі до них сміття. Тому вирішив зустрітися у Раві-Руській з місцевими активістами, які чергують біля сміттєзвалища, аби вони дозволили хоча б одну – дві машини сміття на день вивозити туди. Думав, що сусіди нас виручать, бодай дозволять вивезти те сміття, яке вже завантажити, однак розмови у нас не вийшло люди досить агресивно налаштовані, - розповів Петро Вихопень.

За словами міського голови Жовкви, він сподівався, що громада Рави-Руської погодиться дати дозвіл возити туди сміття, якщо Жовква інвестує кошти у міське сміттєзвалище, його благоустрій.

"Місто Жовква у своєму складі не має вільних територій, ми замкнулися в своїх межах.  У нас 764 гектари забудовані, тому фізично на території міста проблеми вирішити не можемо, - додав Петро Вихопень. – Раніше сміття зі Жовкви ми вивозили на Грибовицьке сміттєзвалище – нам це було зручно, оскільки, за домовленістю, так як воно розташовується в межах Жовківського району, з нас коштів за утилізацію не брали".

Також очільник Жовкви зазначив, що наразі йому потрібно хоча б місяць аби знайти ділянку в околицях для вивозу сміття.

Зрештою, міський голова Жовкви після зустрічі з громадою біля Рава-Руського сміттєзвалища поїхав ні з чим, а самі равчани і надалі продовжують цілодобово чергувати на в’їзді туди, пропускаючи лише міські сміттєвози.

Нагадаємо, у зв'язку з пожежею та трагедією на Грибовицькому сміттєзвалищі сміття зі Львова та інших населених пунтків, звідки туди вивозили сміття, наразі немає куди вивозити через його закриття. Міський голова Рави-Руської дозволив тимчасово возити сміття до Рави-Руської на сміттєзвалище, допоки на Грибовицькому сміттєзвалищі не завершать пошуково-рятувальні роботи комунальника ЛКП "Збиранка", який, ймовірно, опинився під завалами сміття разом з рятувальниками зі Жовківського району.

Вивіз сміття з Жовківського району до Рави-Руської викликав обурення у громади міста. Кілька разів дорогу до Рава-Руського сміттєзвалища для сміттєвозів не з міста равчани кілька разів перекривали. Після цього міська влада Рави-Руської заборонила з 3 червня возити сміття з Жовківського району на Рава-Руське сміттєзвалище.

«Прикордоння»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ