Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці Рясне-2 - проти сміттєперевантажувальної станції поблизу своїх будинків

Мешканці мікрорайону Рясне-2 виступили проти рішення Львівської міськради щодо створення у їхній місцевості станції перевантаження та пресування сміття. Про це 4 серпня 2016 року повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода» з посиланням на депутата Львівської міськради від ВО "Свобода" Мар'яну Батюк.

Свободівка зазначила, що відповідно до рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, засідання якої відбулося 22 липня, пункт перевантаження та пресування сміття заплановано розмістити на території заводу "Сільмаш", що працював раніше: "Перевантаження сміття з малогабаритних автомобілів у великі для подальшого вивозу та пресування планували розпочати вже з 1 серпня 2016 року. І працюють за планом. У той час, коли чиновники запевняють, що сміття у Рясне-2 ще не вивозять, бо немає відповідних дозволів екологічної служби, місцеві мешканці фіксують сміттєвози, що вивантажують сміття на території колишнього заводу "Сільмаш". Помітили жителі у цьому приміщенні й обладнання для пресування сміття та кілька десятків тюків для його зберігання.

За словами депутата, місцеві мешканці стурбовані, оскільки мікрорайон Рясне-2 і так перебуває в зоні екологічної загрози: вночі постійно відчуваються викиди випарів з асфальтного заводу, за межами мікрорайону часто горить торф, тепер ще й сміттєперезавантажувальна станцію можуть розмістити поблизу житлових будинків, забруднюючи повітря та воду.

Як наголосила свободівка, місцеві активісти не задоволені цим рішенням місцевої влади, яке ухвалювали без будь-якого узгодження з громадськістю: "Активісти збирають підписи та готують звернення зі скаргами до екологічної інспекції".

Нагадаємо, що 14 липня 2016 року під час сесії Львівської міськради депутат від "Свободи" Мар'яна Батюк уже зверталася із депутатським зверненням до міського голови Андрія Садового та начальника управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Юрія Гольця з вимогою забезпечити порядок у межах міста та мікрорайону Рясне-2 в питанні несанкціонованого вивезення сміття.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ