Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці Рясного висловились проти сміттєсортувальної лінії

Учора, 18 листопада, в мікрорайоні Рясне відбулися громадські слухання щодо наміру Львівської міської ради збудувати там сміттєсортувальну лінію та завод для пресування твердих побутових відходів. Як розповів в коментарі Гал-інфо депутат Львівської міської ради Михайло Дідух.

За його словами, загалом на громадські слухання прийшли не лише місцеві мешканці мікрорайонів Рясне та Рясне-2, але й жителі Рясної-Руської, Білогорщі та Зимної Води.

Від влади Львова був лише голова Шевченківської районної адміністрації Олександр Удовенко. Був також керівник Львівської обласної екологічної інспекції Микола Маланич. Також були депутати Тарас Гупало, Тарас Чолій, Ігор Зінкевич.

Як зазначив Михайло Дідух, на слуханнях люди обурилися тим, що немає інформації про наміри міської влади.

«Навіть депутати побачили ухвалу тільки минулого тижня на комісії архітектури та містобудування. Хоч представників мерії запрошували, але їх не було. Я, як мешканець цього мікрорайону, маю власну думку з цього приводу, але мені важливо було ще почути думку людей. Дивним виглядає те, що на громадські слухання не прийшли і представники найбільшої фракції у Львівській міській раді», - сказав Михайло Дідух.

Він також зазначив, що на громадських слуханнях домовились про спільну координацію дій.

«На громадських слуханнях висловилися категорично проти будівництва сміттєсортувальної лінії в Рясне. Якщо влада не буде спілкуватися з громадою і доносити інформацію, то люди обіцяють вдаватися до радикальних дій. Наразі із величини пропонованої земельної ділянки виглядає так, що у Львові виростуть піраміди з пресованого сміття», - сказав Михайло Дідух.

Нагадаємо, що 10 листопада під час засідання сесії Львівської міської ради на розгляд депутатів було винесено питання про виділення 10 га землі ЛКП «Львівспецтранс» на вул. Шевченка, 327г під сміттєпресувальні лінії. Питання довго обговорювали і вирішили перенести.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ