Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці „спального” мікрорайону Львова потерпають від опромінення ретрансляційної антени

Сьогодні, 6 листопада, під час засідання сесії Львівської міської ради депутат від фракції УНП Михайло Баляс звернувся з депутатським запитом у якому просить провести заміри рівня опромінення ретрансляційної антени в одному з мікрорайонів Львова. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі ЛОО УНП.
«22 жовтня 2008 року до мене звернулись з пакетом багаточисельних письмових прохань мешканці, які проживають в одному з найбільш густозаселених районів міста Львова в багатоповерхових панельних будинках по вулиці Сихівській (біля торгового центру “Іскра”). Всі ці прохання стосуються впливу на стан здоров’я та екології високочастотного опромінення великої ретрансляційної антени фірми “Київстар”, яка розташована на будівлі торгового центру “Іскра”. На переконання мешканців, вишка здійснює випромінювання електромагнітних хвиль 24 години на добу. Слід зауважити що безпосередньо біля вишки розташовані чотири дитячих садочки, багато середніх шкіл, дитячі майданчики. В отриманих зверненнях мешканці цього району скаржаться на головні болі, на хворобливий стан здоров’я своїх дітей (постійні недомагання, кардіологічні та онкологічні захворювання). Діткам часто пускається кров носом», -- йдеться у депутатському зверненні.
Депутат просить провести заміри рівня опромінення ретрансляційної антени в житлових будинках, школах та дитячих садках зазначеного мікрорайону, а також надати свій висновок про ступінь шкідливості цього впливу на стан здоров’я людей. В разі виявлення порушення санітарних норм Михайло Баляс закликає вжити заходів щоб усунути виявлені порушення.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ