Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці величезного будинку у Львові залишилися без гарячої води через «заощадливий» жек

У Львові у будинку № 2 на вул. Патона уже п’ятий рік поспіль мешканці не мають гарячої води. Згідно з нормативними показниками, гаряча вода повинна мати 50?, але у цьому будинку температура значно нижча. Річ у тім, що порушений принцип подачі гарячої води через відсутність зворотної труби, тобто немає рециркуляції гарячої води. Про це повідомила прес-служба ГО «Спільнота» з посиланням на голову організації, депутата Львівської міської ради Юрія Кужелюка.

«У той час, як уряд виділяє мільйони на цілодобове водопостачання у Львові, і міський голова запевняє, що Новий рік львів’яни зустрінуть з водою, у багатьох будинках відсутня навіть зараз належна подача гарячої води. А все через те, що ЖЕКи не замінюють зношені труби, а відрізають їх. Тому порушується принцип подачі гарячої води. А мешканці страждають, бо кожен раз, щоб набрати вранці горнятко теплої води людина повинна спустити 2-3 відра холодної. А лічильник рахує її як гарячу, за яку люди платять в чотири рази більше ніж за холодну», - розповідає Ю. Кужелюк

Цікавим є ще те, що з 12-ти під’їздів конкретного будинку на вул. Патона, 2 чотири належать до житлово-будівельного кооперативу, мешканці якого зібрали по 500 гривень з кожної квартири і власними зусиллями замінили свою внутрішньобудинкову мережу труб. Однак користі від цього мало, бо нема до чого її підключити.

Люди розповідають, що неодноразово звертались зі своєю проблемою в усі інстанції: починаючи від ЖЕКу і закінчуючи міською радою. Однак відмови пояснюють відсутністю коштів. П‘ять років тому їм зняли плату за гаряче водопостачання. Але через два роки знову відновили і людей заставляють платити за цю неякісну послугу. Тому від недбальства влади знову страждають звичайні люди.

«Ми порушили цю проблему, оскільки у приймальню ГО «Спільнота» люди звертались неодноразово зі скаргами на неякісну подачу гарячої води. Це дуже серйозне питання, адже йдеться не тільки про один окремий будинок, а про десятки. Вирішувати проблему потрібно комплексно: скласти списки будинків, у яких є така проблема, закласти кошти у бюджеті розвитку, а також заборонити ЖЕКам бездумно обрізати зношені труби, не вирішуючи проблеми», - наголосив Ю. Кужелюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ