Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Мешканців і бізнес Львівщини закликали зменшити споживання електроенергії

Мешканців Львівщини закликають зменшити споживання електроенергії та тепла, що генерується на її основі. Попри те, що планових відключень електроенергії на території області станом на сьогодні не планують, мешканців просять максимально економно ставитись до її використання. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Ці та інші заходи щодо врегулювання проблемних питань в енергетичній галузі  розглянули під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, що відбулася у четвер, 17 лютого, під керівництвом першого заступника голови ЛОДА Ростислава Замлинського.

Під час засідання економити електроенергію запропонували і промисловим підприємствам Львівщини. Зокрема, порекомендували зменшити використання електроенергії, переглянути графіки роботи та спробувати перенести  виробництво на нічний час. Також домовилися перенести планові ремонти на енергогенерувальних компаніях, зокрема на Добротвірській ТЕС. А державному підприємству "Львіввугілля" запропонували збільшити обсяги видобутку вугілля.

За підсумками наради органи влади та ДСНС Львівщини також мають забезпечити повну готовність пересувних пунктів обігріву та генерації електроенергії. А голови РДА - активізувати роботу із соціально незахищеними верствами населення, забезпечити щоденний моніторинг ситуації та надавати адресну допомогу цій категорії людей у випадку виникнення проблем із енергопостачанням.

Забезпечать і проведення постійного моніторингу використання електроенергії на території області.

Нагадаємо, що антикризові заходи із стабілізації ситуації, що склалася в енергетиці, напередодні окреслив і Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час спільного засідання Антикризового енергетичного штабу та Державної комісії з питань ТЕБ та НС.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ