Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Мешканців Львівщини закликають не спалювати сухостій

Упродовж 8 лютого та вночі 9 лютого на Львівщині відбулось 27 пожеж у природних екосистемах. Через підпали сухої трави та чагарників на території 11-ти районів та 2-ох міст обласного значення вигоріло майже 16 гектарів землі. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА з покликанням на директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА Андрія Умрихіна.

За його словами, усі пожежі своєчасно ліквідовані. Для цього залучено 33 одиниці техніки та 130 осіб із пожежно-рятувальних підрозділів Головного управління ДСНС України у Львівській області.

"На сьогодні вже сформовані мобільні групи у складі фахівців Державної екологічної інспекції, департаменту екології та природних ресурсів, департаменту цивільного захисту, правоохоронних структур та місцевих органів влади, - розповів Андрій Умрихін. - Цього ж дня ми розпочинаємо рейди для виявлення та притягнення до відповідальності винних у підпалах осіб".

Департамент з питань цивільного захисту облдержадміністрації закликає мешканців області припинити спалювання сухостою на полях та присадибних ділянках, не допускати підпалів сухої рослинності, лісових насаджень і торфу, дбати про власне життя та здоров'я. Пам’ятайте, що наслідком таких дій є не лише шкода довкіллю, яка карається законом, але й травмування, каліцтво або смерть винуватців.

До слова, у 2015-му році порушення правил пожежної безпеки призвело й до людських жертв. Через самовільні підпали загинуло 6 осіб, а загальна площа пожеж на території області становила понад 423 га.

Зазначимо, що за інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології, найближчими днями на території області збережеться тепла, вітряна погода без істотних опадів. В умовах загоряння сухої рослинності, лісових насаджень і торфу, може призвести до масштабних пожеж. Відтак це становитиме загрозу довкіллю, об’єктам інфраструктури і житловим будинкам, а також життю і здоров’ю людей.

Нагадаємо, вчора, 8 лютого, поблизу грибовицького сміттєзвалища горіла суха трава.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ