Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканців Лисинич і Підбірців змушують укладати кабальні договори на вивезення сміття?

Громадський комітет «Лисиничівська варта» закликає обласну владу та органи прокуратури втрутитись у факти цинічного примушування громадян сіл Лисиничі та Підбірці до підписання договорів на вивезення побутового сміття. Про це йдеться повідомленні, надісланому на електронну адресу Гал-інфо.

Автори листа стверджують, що директор комунального підприємства Хома П.С. особисто разом із сільськими депутатами ходять по мешканцях села, які не підписали відповідних договорів, і складають протоколи адмінпорушення, погрожують штрафами, які, на думку авторів листа, є не законними. «Це очевидне перевищення службових повноважень і повинно кваліфікуватись як кримінальний злочин», - зазначають у громадському комітеті.

Лисиничівське ноу-хау полягає у тому, що керівний склад комунального підприємства перебирає не властиві йому функції – здійснює погрози щодо людей, які не підписують кабальні договори із бутафорними тарифами на вивезення сміття. Хто, коли і де встановлював ці тарифи – людям не відомо.

Активісти громадського комітету вважають, що підписання договору на вивезення сміття – це право, а не обов’язок користувача послуг. І якщо «горе юристи» із комунального підприємства спільно із сільським головою Лисинич, прикриваючи протоколами про адмінпорушення, здійснюють фактично бандитські дії, відповідні органи повинні у цей «безпрєдєл» втрутитись. Це фактично змова сільської влади і комунального підприємства проти селян.

«Чому комунальники вирішили займатись такою злочинною діяльністю замість звернення до судових органів – невідомо», – заявили в комітеті.

До листа додано протокол про адміністративне порушення та виклик громадянки за засідання адмінкомісії через відмову підписати договір на вивезення сміття.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ