Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканцям Закарпаття загрожує 15 років в'язниці за провокацію проти угорців

У Закарпатській області завершено досудове розслідування за фактом державної зради, у якій обвинувачують двох місцевих мешканців Про це прповідомляє Еспресо із посиланням на прес-службу прокуратури області.

Ці особи спочатку встановили, а потім навмисно знищили агітаційні стели на території Берегівського та Виноградівського районів Закарпатської області з написами угорською мовою: "Берегівський район. Земля угорської мови" та "Угорці вітають у Виноградівському районі".

На думку слідства, такі дії було вчинено ними "з метою подальшого висвітлення вказаної акції у проросійських ЗМІ, з провокаційною метою, в інтересах посилення напруження в регіоні, створення хибної уяви щодо дискримінації та утискання угорськомовного населення Закарпатської області".

Наразі матеріали з обвинувальним актом скеровано до Ужгородського міськрайонного суду для розгляду по суті .

Санкція ст. 111 КК України ("державна зрада") передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

У березні премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан запропонував Україні обговорити підписання угоди про подвійне громадянство для угорців, що мешкають в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ