Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Металург" (Запоріжжя) – "Карпати" (Львів). Історія суперництва

У неділю, 26 листопада, львівські "Карпати" у Запоріжжі в матчі 16-го туру чемпіонату України з футболу зустрінуться з місцевим „Металургом”. Матч "Металург" – "Карпати", який пройде в неділю, 26 листопада, у Запоріжжі на полі новозбудованого стадіону „Арена-Славутич”, буде вже 49-им офіційним поєдинком між цими командами. Ось, як завершувались попередні зустрічі:

Чемпіонат СРСР - 16: +5=5-6, м'ячі 14 - 20 (1963-64, 1966-67,1969, 1978-79, 1981 рр.).
Кубок України - 5:+2=1-2, м'ячі 4 - 8 (1993, 1996, 2000 рр.).
Чемпіонат України - 27:+10=8 - 9, м'ячі 21-26.
 Баланс ігор у Львові - 14: +9=4-1, м'ячі 14 – 4.
Баланс ігор в Запоріжжі - 13:+1=4-8, м'ячі 7 – 22.
Голи у львів'ян забивали:
3-С.Мізін
2 - В. Кардаш, І. Маковей, І. Плотко, І. Гецко
1 - Я.Козак, А. Петрик, О. Євтушок, М. Липинський, Ю. Дудник, Є. Назаров, І. Лучкевич, Р. Толочко, А. Драголюк та Д. Сіміч.

Голи в запоріжців забивали:
2 - В. Полтавець, А. Конюшенко, А. Демченко та І. Модебадзе
1 - Ю. Вернидуб, А. Мущинка, О. Головань, І.Корпонай, О. Косенко, Ю. Маркін, Я. Кріпак, О. Олійник, С. Ключик, С.Коваленко, Д. Топчієв, О. Моргунов, А. Акопян, І. Пирву, Д. Бастон, Д. Смирнов, О. Савинов та С. Бошняк
Як повідомив „Гал-інфо” спортивний директор ФК "Карпати" Юрій Дячук-Ставицький, у матчі проти запорізького "Металурга" з гравців основного складу „Карпат” команді не зможе допомогти лише Ігор Худоб'як. Всі решта футболістів "Карпат" готові вийти на поле. При цьому Юрій Михайлович додав, що Ігор Худоб'як продовжує відновлюватися після травми і зараз тренується за індивідуальною програмою. У нього є шанс зіграти в останньому поєдинку "Карпат" у цьому сезоні - проти київського "Арсеналу", що повинен відбутися 2 грудня.
Також Юрій Дячук-Ставицький повідомив, що керівництво футбольного клубу "Карпати" вирішило не продовжувати контракти з молдаванином Олександру Голбаном та нігерійцем Лакі Ідахором. За його словами, це рішення було прийняте через кілька причин. По-перше, обидва  футболісти - легіонери, а теперішня політика клубу полягає у тому, аби робити ставку на місцевих вихованців. А легіонерів запрошувати тільки тоді, коли за майстерністю вони перевершують місцевих виконавців, принаймні, удвічі. По-друге, Олександру Голбан та Лакі Ідахор - це уже гравці у зрілому, як для футболу, віці, тому навряд чи ще зможуть чимось суттєвим допомогти команді.
Як нам стало відомо, Лакі Ідахор уже залишив Львів, а Олександру Голбан, контракт з яким закінчується 31 січня цього року, вирушив до Запоріжжя, аби зіграти за дублюючий склад "Карпат" у матчі проти "дублерів" "Металурга". Додамо, що Олександру Голбан та Лакі Ідахор - форварди. У цьому сезоні Ідахор зіграв за „Карпати” 10 матчів, але не забив жодного голу. Свого часу він став першим чорношкірим гравцем, який провів матч у футболці київського "Динамо". Його до "Динамо" запросив покійний уже Валерій Лобановський. А Голбан за основний склад „Карпат” у нинішньому сезоні провів лише один поєдинок, у якому також не відзначився.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ