Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

МГБ «ЛНР», намагаючись уникнути чисток, готує цинічний спектакль

Аналітичний відділ ГІ «Права Справа» отримав повідомлення від джерел, наближених до керівництва «силових структур» так званої «ЛНР» про те, що найближчими днями бойовики планують провести прес-конференцію з начебто затриманими напередодні членами диверсійної снайперської групи українських патріотів. Повідомляється, що в якості затриманих членів українського підпілля на прес-конференції виступатимуть дві «підсадні качки» з лав бойовиків.

МГБ «ЛНР» знову влаштовує акції, які покликані імітувати бурхливу діяльність цієї структури. Під час прес-конференції йтиметься про те, що «члени ДРГ» нібито отримали від українського керівництва завдання влаштувати теракти в місцях масового скупчення мирного населення, а також провести замахи на керівників «ЛНР».

Як стало відомо співробітникам аналітичного відділу ГІ « Права Справа», на окупованій території російські спецслужби здійснюють підбір об'єктів масового скупчення людей, об'єктів інфраструктури і відпрацьовують можливі сценарії організації терактів. Провокації плануються Росією для того, щоб звинуватити керівництво України в злочинах проти людяності та ініціювати на міжнародному рівні питання про залучення українських властей до відповідальності.

В Луганську діє розгалужена мережа проукраїнського підпілля, яка проводить успішні акції, про що свідчить той факт, що, починаючи з червня, спеціальні служби «ЛНР» неодноразово оголошували в окупованому обласному центрі надзвичайний стан через «високий рівень терористичної загрози». Але операції, оголошені МГБ, не мали жодних практичних результатів.

У зв’язку з цим у російських кураторів виникло багато питань до очільника «МГБ «ЛНР» Леоніда Пасічника. І перше з них – чому МГБ, замість того, щоб виконувати свої прямі функціональні обов’язки, стало силовою складовою системи з т.зв. «віджиму» майна та кришування бізнесу.

За останньою інформацією, до Луганська найближчим часом прибудуть співробітники ФСБ з метою проведення кадрової ротації в «силових структурах». Враховуючи незадоволення російських кураторів результатом роботи та можливий силовий сценарій кадрових змін в апараті МГБ, співробітники «міністерства» ухвалили рішення про проведення інформаційної спецоперації у вигляді прес-конференції із «захопленими у полон» членами проукраїнського підпілля.

Нагадаю, рік тому виникла така сама ситуація, коли луганські терористи, очолювані на той час Валерієм Болотовим, готували аналогічний «спектакль» з проведенням прес-конференції, в якому хотіли звинуватити в масштабних обстрілах Луганська захоплених в полон українських військовослужбовців. Бранців тортурами намагалися примусити обмовити себе під час анонсованої прес-конференції. Тоді «Права Справа» спрацювала на випередження і цинічний спектакль було зірвано. Набір дій у бойовиків обмежений, фантазія працює погано, тож нас, вочевидь, чекають стандартні спектаклі.

Д. Снєгирьов

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ