Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мігранти в Мадриді торгують футболками клубів просто біля фан-шопів

Темношкірі мігранти торгують футбольною атрибутикою просто на Гран Віа, головній вулиці Мадрида.

Нелегальна торгівля на тротуарі  – явище звичне для міст. В цьому ж випадку пікантності ситуації додає той факт, що продавці розклали свої скатертини за два метри від офіційного фан-шопу футбольного клубу «Реал Мадрид».

У фан-шопі, щоб придбати футболку улюбленого клубу, вболівальнику потрібно викласти 120 євро. На вулиці просять 25. Можна поторгуватися і збити ціну навіть до 20 євро. Ззовні відрізнити магазинну і придбану на розкладці атрибутику досить важко. Та ж емблема виробника, ті ж нашивки, шрифти, кольори…

Поряд з мадридськими футболками на скатертинах спокійно лежать  і атрибути головних суперників, «Барселони» та «Атлетіко». Також можна придбати форму «Баварії», «Борусії», «ПСЖ» з прізвищем Неймара на спині… Магазин атрибутики «Атлетіко» також, до речі, знаходиться на Гран Віа, за кілька десятків метрів звідси.

Скатертини, на яких розкладений товар, мають прив’язані по кутах шнурівки, щоб у разі чого моментально спакуватися і втекти.

Загалом складається враження, що поліція ставиться до такої торгівлі лояльно. Двоє поліціянтів припаркували свої мотоцикли буквально з два метри від продавців і спокійно вирушили кудись по своїх справах. Серед продавців охочих згорнутися і втекти також не було.

Проте, вже у п’ятницю по обіді, коли головну вулицю Мадрида заполонили туристи з наплічниками і валізами, продавців-нелегалів біля магазину не було. Не розклалися вони і наступного дня. Мусить же і клуб заробити. На кому, як не на туристах… 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ