Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Міграція: виклик для України» - конференція

Cьогодні, 28 вересня, в межах ІХ Екуменічного соціального тижня у великій сесійній залі Львівської міської ради відбулася конференція на тему: «Міграція: виклик для України». Повідомили організатори.

На конференції активно обговорили проблеми переселенців, представивши різноманітні статистики. Першою виступила д-р Оксана Міхеєва -  керівник програми соціології УКУ  із ґрунтовною доповіддю «Сучасні ВПО в Україні: стратегії переселення та адаптації».

Після ознайомлення аудиторії із соціологічними факторами життя переселенців радник Мінісерства соціальної політики з питань ВПО Оксана Яковець розповіла, наскільки важливою є проблема.  Цей актуальний виклик, який держава та регіон повинні прийняти у зв’язку із появою переселенців викликав низку запитань в аудиторії.

Андрій Солодько розгорнуто інформував про довгострокові рішення для ВПО та їхній вплив на ринок. Теми про умови життя ВПО транспортувалась в наступну доповідь. 

Про роль та місце медіа розповів заступник директора ГО «Крим SOS» Юрій Шивала. Опісля невеликої перерви виступив Торстен Морітц -  виконавчий секретар Церковної комісії у справах мігрантів у Європі – із доповіддю «Біблійні перспективи виклику для України: вимушені переселенці».

Нагадуємо,  що зараз працює триває ІХ Екуменічний соціальний тиждень.

Форум триватиме ще 29 і 30 вересня.

Довідка.

ВПО – внутрішньо переміщені особи.

Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ) – всеукраїнський суспільний Форум, який прагне об’єднати ресурси громади, влади, соціальних організацій, Церков, ЗМІ та освітян навколо вирішення актуальних проблем суспільства, базуючись на загальнолюдських цінностях та Соціальній Доктрині Церкви, тим самим стимулюючи екуменічний діалог у соціальній сфері.

ЕСТ в Україні належить до міжнародного об’єднання Європейських соціальних тижнів Ініціатива Християн для Європи (ІХЕ). З 2008 року з ініціативи  Інституту екуменічних студій УКУ, за підтримки Українського католицького університету (УКУ), Національного університету «Львівська політехніка», Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради, Львівської міської ради, Православної,  Греко-Католицької,  Римо-Католицької та Протестантської Церков розпочато проведення Екуменічних соціальних тижнів в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ