Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міграційна служба замовила комп’ютерів на 41 мільйон, приховавши ціни

Державна міграційна служба 14 листопада за результатами тендеру замовила ТОВ «Компанія «Версія» комп’ютерного обладнання на 40,71 млн грн. Про це повідомило видання Наші гроші з посиланням на «Прозорро».

До кінця року поставлять і налагодять 195 робочих станцій для оформлення та видачі в тому числі й біометричних паспортів та реєстрації за місцем проживання по 209 тис грн.

У комплект входять системний блок, два монітори, клавіатура, миша, програмне забезпечення, принтер, сканер, джерело безперебійного живлення, цифрова клавіатура, цифрова фотокамера, концентратор USB, мережевий фільтр, а також зчитувачі відбитків пальців, документів і підпису. Ціни окремих складових не оприлюднено, відтак їх неможливо порівняти з ринковими.

За угодою можлива повна передоплата на строк до трьох місяців із дозволу МВС.

Конкурентами були чернігівське ТОВ «Інгресс» Андрія Петровського і київське ТОВ «Амріта Комплексні рішення» Сергія Краковецького.

Київська «Компанія «Версія» належить Катерині та Олегу Нікончукам, Костянтину Шипову і харків’янці Катерині Неведровій, власникам ТОВ «Версія Україна».

Раніше вони також володіли нині ліквідованим ТОВ «Версія-Консалтинг», яке у 2008-2012 рр.. отримало держзамовлень на 24,87 млн грн.

Неведрова разом із Наталією Данік є засновниками ТОВ «Танаід» із Харківщини.

Із 2012 р. переможець отримав держпідрядів у «ВДЗ» на 14,95 млн грн. та у «Прозорро» на 93,47 млн грн.

Зокрема у вересні служба замовила йому обладнання на 50,47 млн грн. При цьому цифрові клавіатури були придбанні дорожче від ринкових цін.

Державну міграційну службу з літа 2015 р. очолює Максим Соколюк, який до того був першим заступником свого попередника Сергія Радутного.

Ще раніше з 2013 р. Соколюк керував нині ліквідованим ДП «Державний центр персоналізації документів» Національного банку України, а в 2011-2013 рр.. був радником екс-голови ДМС Миколи Ковальчука.

Нагадаємо, у 2012-2013 рр. монополію на друк закордонних паспортів мало ДочП «Поліграфічний комбінат «Зоря» із консорціуму «ЄДАПС». Однак із літа 2013 р. Кабмін та ВРУ прийняли кілька рішень для видалення «ЄДАПСу» з ринку виготовлення державних документів зі спецзахистом. Держзамовлення на ці бланки було передано державному поліграфкомбінату «Україна», який перейшов у відання Нацбанку.

Наші гроші

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ