Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мільйони наших земляків були приречені на голодну смерть лише за те, що були українцями, - Костюк

Прес-служба Львівської ОДА поширила звернення голови ОДА Михайла Костюка з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів.

"Дорогі мешканці Львівщини! Шановні українці!

В останню суботу листопада Україна поминає жертв голодоморів. Ми черговий раз у скорботі згадуємо мільйони наших земляків, яких було приречено на голодну смерть лише за те, що вони були українцями.

Голодомор – це жахлива сторінка історії нашого народу, на якій чорними літерами записані мільйони загиблих душ. Ще й до сьогодні спогад про страшний голод в Україні – незагоєна рана, невичерпаний біль, непрощений злочин.

Відзначаючи День пам’яті жертв голодоморів, ми не лише скорбимо за загиблими, а й прагнемо постати справді державотворчою, цивілізованою і культурною нацією, здатною до прозріння і спокути.

Український народ пережив це страхіття. Пережив і вижив, здобув державну незалежність і впевнено утверджує себе у світовій спільноті.

Цей скорботний день має об’єднати український народ – владу, громадсько-політичні сили, всіх громадян навколо вшанування пам’яті про загиблих від голоду.

Дорогі мешканці Львівщини, щиро прошу Вас відвідати в День пам’яті жертв голодоморів поминальні Богослужіння у наших храмах. О 16.00 год 24 листопада приєднуйтеся до Загальнонаціональної акції «хвилина мовчання» – вшануйте пам’ять про загиблих хвилиною мовчання та запаліть жалобну свічку у вікні своєї оселі.

Впевнений, що цей святий вогник – символ нашої пам’яті та скорботи, не омине жодної Вашої домівки".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ