Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мільйони українців не отримають субсидію, – “Наш край” вимагає від уряду змін

Завищені тарифи призводять до зростання заборгованості, а через нові норми призначення субсидій мільйони людей залишаться без державної допомоги. Це призведе до ще більшого зростання заборгованості.

За даними Держстату, на кінець травня борги українців продовжують зростати. Так загальна заборгованість споживачів за комунальні послуги у березні склала 25 млрд. грн., а у травні вже 29,2 млрд. грн. Зростання за два місяці склало 4,2 млрд. грн. – 16,8%.

Завищені тарифи призводять до зростання заборгованості людей за комунальні послуги. Більше того, уряд свідомо запровадив нові норми до порядок призначення субсидій.

Окрім цього, відтепер під час нарахування субсидії враховуються доходи за останні 4 квартали, які передують місяцю призначення субсидії. Це означає, що вже враховується мінімальна заробітна плата, яка підвищилася з січня 2017 року, тоді як урядовці обіцяли, що вона враховуватиметься лише після 1 січня 2018 року. За таких умов, значно зменшується субсидії, які отримуються люди.

Також, у разі наявності в їхнього отримувача простроченої понад два місяці заборгованості з оплати комунальних послуг, субсидія на новий період не призначається. За відчутного зниження розміру субсидії, люди ризикують її позбавленням.

Нові умови значно зменшують можливості пересічних українців отримати субсидію.

Партія «Наш край» вимагає:

  • по-перше, повернутися до питання перегляду надвисоких тарифів;
  • по-друге, негайно внести зміни у порядок призначення субсидій. Зокрема, слід повернути попередню норму щодо врахування доходів за минулий рік під час розрахунку суми субсидії.

Житлово-комунальні субсидії мають отримувати усі, хто потребує допомоги.

Shot-позиціонування: надвисоким тарифами та новими нормами призначення субсидій уряд заганяє українців в комунальні борги; завищені тарифи призводять лише до зростання боргів людей.

Механізми реалізації:

  • Поширення новин у національних та регіональних ЗМІ.
  • Сайт партії, сторінки у ФБ та повідомлення у Телеграм
  • Донесення до громадян позиції партії через приймальні та відкриті зустрічі з громадою.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ