Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міндоходів контролюватиме етичність поведінки своїх співробітників

Міністерство доходів і зборів України створить спеціальний структурний підрозділ, на який буде покладена функція комплаєнсу та контролю за дотриманням співробітниками Міністерства професійних та етичних стандартів, повідомив урядовий портал.

Структура та принципи роботи підрозділу отримала схвальні відгуки міжнародних експертів під час презентації у рамках 30-тої Міжнародної конференції «ForeingCorruptPractiesAct (FCPA)», яка пройшла у Вашингтоні (США). Українську делегацію на цьому заході очолював начальник Головного управління внутрішньої безпеки Олександр Стетюха.

За словами Олександра Стетюхи, на основі п’ятирічного Стратегічного плану розвитку Міндоходів, який був розроблений спільно з експертами PricewaterhouseCoopers, у Міністерстві проводиться системна робота щодо формування нульової терпимості до корупції. Так, у поточному році проведено близько 2,9 тис. службових перевірок та розслідувань за фактами правопорушень у сфері службової діяльності, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 957 осіб, з яких 129 - звільнені.

За оцінками фахівців Міндоходів, створення нового комплаєнс-підрозділу дозволить підвищити якість профілактичної роботи з упередження корупційних проявів та службових правопорушень з боку співробітників Міністерства.

Іноземні фахівці високо оцінили результати роботи Міністерства у сфері протидії корупції і висловили готовність надавати консультативні послуги для формування спільної політики боротьби з хабарництвом.

Зокрема, із керівництвом міжнародної організації TransparencyIinternational досягнуто домовленостей щодо аналізу розробленої Міністерством антикорупційної стратегії. На думку Президента Transparencyinternational в США Клавдії Дюма, таке співробітництво дозволить сформувати більш об’єктивну оцінку України у рейтингу світової корупції, який щорічно складає організація.

Крім цього, українською делегацією були досягнуті домовленості з представниками Служби внутрішніх доходів США та Міністерством юстиції США щодо створення умов для більш активного обміну інформацією таоперативної взаємодії сторін у питаннях боротьби з корупцією та відмиванням доходів, отриманих незаконним шляхом.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ