Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міндоходів попередило перевізників про нові правила транзиту вантажів через Росію

Росія до кінця поточного року скасує дію книжок міжнародних договірних перевезень (МДП) при переміщенні через митні пости транзитних вантажів, які ввозяться на територію Митного союзу.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Міністерства доходів і зборів України.

"За інформацією Федеральної митної служби Російської Федерації, з 12 листопада у митних органах, підпорядкованих Центральному митному управлінню, почнуть реалізовуватися заходи, спрямовані на забезпечення дотримання митного транзиту товарів, що ввозяться на територію Митного союзу. Зокрема, буде скасована дія книжок міжнародних договірних перевезень (МДП), замість них будуть застосовуватися інші види забезпечення митного транзиту. З 19 листопада 2013 р. відповідні заходи будуть реалізовуватися також у Псковській, Себежській та Кінгісеппській митницях Північно-Західного митного управління, а з 1 грудня 2013 року - на всій території Російської Федерації", - ідеться у повідомленні.

Міністерство доходів і зборів України рекомендує перевізникам при плануванні вантажопотоків через митні пости Сумської, Харківської та Чернігівської областей та підготовці відповідної документації врахувати зміну російською стороною правил транзиту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ