Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Мінфін має два місяці на підготовку проекту стратегії розвитку держбанків

Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності на своєму засіданні рекомендував Міністерству фінансів України підготувати новий проект стратегії розвитку державних банків протягом двох місяців, а саме до 15 травня цього року. Про це повідомила прес-служба Комітету.

На засіданні у вівторок Комітет заслухав представників Міністерства фінансів та НБУ, а також керівників державних банків щодо їхнього бачення перспектив реформування банків, які є у власності держави.

«Головним принциповим завданням державних банків має бути реалізація нашої промислової, торговельної, інфраструктурної та регіональної політики. Державні банки не повинні конкурувати із приватними. Кредитна політика державних банків має стати частиною економічної політики країни і повинна розроблятися Урядом спільно з НБУ та затверджуватися законом», – заявив Голова фінансового комітету Сергій Рибалка.

Керівник парламентського комітету наголосив, що державні банки повинні перетворитися на інститути розвитку та забезпечити дешевим кредитуванням вітчизняних виробників продукції із високою доданою вартістю та допомагати просувати таку українську продукцію на світові ринки.

За його словами, проект стратегії розвитку державних банків, який розроблений попереднім керівництвом Міністерства фінансів не витримує жодної критики.

Сергій Рибалка переконаний, що державні банки мають акумулювати гроші населення у банківській системі. «Це наш найголовніший інвестиційний ресурс. Через кілька років вони допоможуть повернути довіру до банківської системи через повне гарантування вкладів», – сказав він.

Голова фінансового комітету вважає вкрай важливим кардинальне оновлення стратегії розвитку державних банків. Він запропонував провести широке обговорення нового проекту документу на засіданні профільного комітету 17 травня 2017 року. Комітет своїм рішенням підтримав цю пропозицію. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ