Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Мінімаліст Лавринович розробляв виборчий кодекс, а вийшов новий закон про вибори

«Згідно з указом Президента було створено робочу групу для створення такої собі «виборчої конституції» - виборчого кодексу. Однак в процесі обговорення слово «кодекс» зникло і почали готувати закон про вибори народних депутатів», - про це сьогодні, 2 листопада, під час публічної дискусії-дебатів на тему «Чи дозволить новий законопроект «Про вибори народних депутатів України» якісно провести чесні вибори до парламенту?» заявила координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.

За словами Ольги Айвазовської, яка була представником громадськості у робочій групі, члени групи збиралися раз на місяць і дебатували з різних питань. Однак в якийсь момент з напрацювання такого позитивного явища як виборчий кодекс випало слово «кодекс».

«Позиція міністра Лавриновича, який очолював цю групу, є публічною – міжнародна спільнота пропонує прийняти виборчий кодекс, щоб не змінювалося виборчі закони. Нам же зрозуміло, що закон готують під владну більшість», - зазначила Ольга Айвазовська.

У свою чергу директор з розвитку МГО «Інтерньюз-Україна», експерт Венеціанської комісії Євген Радченко зазначив: «Лавринович є противником деталізації. Закон має бути коротким». Тому й незрозуміло, як сталося так, що розробка кодексу перетворилася на чергове написання нового закону про вибори народних депутатів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ