Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Мінімальна зарплата 3 200 грн буде з 1 січня - Гройсман не відступає

Підвищення мінімальної заробітної плати удвічі до 3200 грн ретельно прораховано Урядом, не потребує додаткової емісії грошей і не містить жодних загроз для економіки. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі програми Шустер Live у п'ятницю, 4 листопада. Про це повідомив Урядовий портал

"Цей крок є абсолютно прорахований, там немає жодних загроз і найголовніше, що він є реальним. Потрібно розпочати віддавати борги українцям, тому що це надзвичайно важливо, і треба зробити все для того, щоб людина, яка працює і отримує заробітну плату, могла забезпечити на мінімальному рівні свої стандарти життя", - зазначив Володимир Гройсман.

Кабінет Міністрів працював над питанням підвищення мінімальної заробітної плати не один місяць та провів ретельні розрахунки.

Прийняте рішення не має жодних загроз і є реальним, наголосив Володимир Гройсман. Воно не потребує додаткової емісії грошей. Кошти на це будуть отримані від детінізації економіки.

"Жодного негативного впливу ні на маленький, ні на середній бізнес не буде. Практично, сьогодні у малому і середньому бізнесі сплачують приблизно таку заробітну плату", - зазначив Володимир Гройсман.

"Крок Уряду на те, щоб підвищити мінімальну заробітну плату українських громадян з 1 січня 2017 року є абсолютно прорахованим, абсолютно правильним. Ми починаємо кроки, які дозволять людям відчути, що ситуація зміниться", - підкреслив Прем’єр-міністр.

У цьому контексті Володимир Гройсман зауважив, що за 25 років незалежності мінімальна заробітна плата ніколи не дорівнювала реальному прожитковому мінімуму. Натомість, мінімальна заробітна плата на рівні 3200 грн дорівнює споживчому кошику, що був затверджений Урядом у жовтні.

Прем’єр-міністр зазначив, що підвищення мінімальної заробітної плати удвічі позитивно вплине на купівельну спроможність громадян та у тому числі буде стимулювати розвиток економіки, зауважив він. Це також крок до справедливої оплати праці українців.

"Ми бачимо детінізацію, ми бачимо, що людині за її працю будуть платити не копійки, а вдвічі більше. Ми бачимо, що ми забезпечимо зростання заробітної плати у бюджетному секторі", - зауважив Володимир Гройсман.

Голова Уряду зазначив, що у структурі виробництва інших країн частка заробітної плати у собівартості національного продукту становить не менше 40%. В Україні заробітна плата завжди становила - до 10%.

"Це початок економічного зростання, справедливості при оплаті праці працівників і крок, який при підтримці Парламенту, стане абсолютною реальністю з 1 січня 2017 року", - наголосив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ