Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міністр фінансів США прибув в Україну

Міністр фінансів США Джейкоб Лью прибув із візитом в Україну. 13 листопада відбудеться його зустріч із прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком, інформує Урядовий портал.

«За підсумками зустрічі відбудеться спільний вихід до преси прем’єр-міністра України, міністра фінансів США та міністра фінансів України», – додають в уряді.

5 листопада віце-президент США Джо Байден у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком заявив, що Сполучені Штати готові далі допомагати Україні.

«Віце-президент підтвердив готовність США надати Україні третій пакет кредитних гарантій на суму один мільярд доларів, пов’язаний із продовженням прогресу у розслідуванні та судовому переслідуванні корупції та здійсненням податкової реформи в Україні відповідно до програми МВФ», – ішлося минулого тижня в повідомленні прес-служби Білого дому.

Фінансова допомога з боку США і наступний транш кредиту МВФ на суму 1,7 мільярда доларів були затримані через неузгодженість дій Верховної Ради і міністерства фінансів України в питанні скорочення податків. Місія МВФ розпочала роботу в Україні 12 листопада.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ