Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міністр освіти і науки представила у Львові "Концепцію нової української школи"

17 вересня у Львові міністр освіти і науки України Лілія Гриневич представила "Концепцію нової української школи" – ідеологію реформи середньої освіти, що почне діяти в 2018 році. Про це повідомили у Львівській ОДА.

“Наше завдання – кожній дитині дати доступ до якісної освіти. Успіх України в тому, щоб побудувати суспільство освіченого загалу, бо кожна дитина, не залежно від її здібностей, має право на успіх в житті, на максимальне розкриття власних здібностей, яке може запропонувати якісна освіта”, - наголосила Лілія Гриневич.

Міністр зазначила, що реформа орієнтована на те, щоб зробити випускника конкурентноздатним у 21-му столітті – випустити зі школи всебічно розвинену, здатну до критичного мислення цілісну особистість, патріота з активною позицією, інноватора, здатного змінювати навколишній світ та вчитися впродовж життя. "А сьогодні ми напихаємо дитину знаннями, учень – як фарширована риба: нібито риба, а не плаває", - метафорично висловилась очільниця міністерства освіти і науки.

За словами Лілії Гриневич, виховний процес буде невід’ємною складовою усього освітнього процесу і орієнтуватиметься на загальнолюдські цінності. "Виховання не буде винесено в окремі "заняття з моралі". Формування характеру можливе лише через наскрізний досвід. Усе життя Нової школи буде організовано за моделлю поваги до прав людини та демократії", - наголосила міністр.

"Україна мусить змінити свою систему освіти, якщо хоче рухатися вперед. І Ви – наша найбільша опора в здійсненні реформ”, - додала, звертаючись до вчителів, Лілія Гриневич.

Із концепцією "Нової української школи" можна ознайомитися – тут.

Наприкінці зустрічі міністр відповіла на численні запитання педагогів

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ