Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міністр Ващиковський не вміє і не хоче досягти нормалізації відносин з Україною

«Про Україну кажуть, що це „стратегічний партнер”. Тимчасом, крім дій Міністерства національної оборони, жодного партнерства немає. Саме Антоні Мацєревич (міністр національної оборони Польщі – ред.) приймає стратегічні рішення, створюючи польсько-литовсько-українську бригаду», – пише в тижневику «Gazeta Polska» політолог і публіцист Єжи Тарґальський.

Як відзначає автор, стратегічним елементом є також, наприклад, створення карпатського газогону. Крім цих дій, польська держава не має стратегічного плану. «Невідомо, що ми хочемо осягнути, нам невідомі етапи реалізації мети. Що гірше, політика щодо України стала елементом боротьби за виборчі голоси. Вона залежна від внутрішньої політики в найгіршому аспекті та атмосфери, яку створює Росія та крайні націоналістичні групи», – читаємо далі.

Про останній візит міністра закордонних справ Польщі Вітольда Ващиковського в Україну публіцист пише, що це була велика демонстрація проти українців і «дипломатична катастрофа». Як вказує автор, метою Польщі є довести до проведення ексгумацій польських поховань в Україні, нормалізація відносин, порозуміння та співпраця. «Цієї мети Ващиковський не досягнув і не досягне, тому що не вміє і не хоче», – вказує Єжи Тарґальський.

polradio.pl

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ