Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міністри фінансів єврозони не продовжили допомогу Греції

Міністри фінансів єврозони під час екстреної телефонної конференції відмовилися продовжити фінансову допомогу Греції. Це відбулося за кілька годин до того, як збіжить остаточний термін, коли Греція має погасити кредит у сумі 1,8 мільярда доларів.

Чиновники ЄС повідомили, що переговори щодо Греції продовжаться 1 липня.

Грецький прем’єр-міністр Алексіс Ципрас наразі вимагає дворічної угоди з Євросоюзом для порятунку економіки країни. Про це він заявив також за кілька годин до моменту, коли Греція має погасити борги кредиторам.

Ципрас також просить розширити нинішню програму допомоги, щоб уникнути технічного дефолту.

Раніше сьогодні міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс підтвердив, що його країна не зможе упродовж кількох годин виплатити борги Міжнародному валютному фонду.

Кредит у сумі 1,8 мільярда доларів має бути погашений до 18:00 за часом Вашингтона (це 1:00 1 липня за київським часом).

Голова грецького уряду закликав жителів країни відкинути вимоги міжнародних кредиторів на референдумі, який має відбутися 5 липня.

Європейські лідери попередили, що відмова від умов кредиторів означатиме вихід Греції із зони євро.

Греція 30 червня офіційно вступає у дефолт по кредитах, наданих Міжнародним валютним фондом, також сьогодні закінчується термін дії програми порятунку грецької економіки, ухвалений МВФ і ЄС.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ